פרוייקטים - מגורים
דירה בלב תל אביב

משפחה צעירה רכשה נכס בן 85 מ"ר והפכה אותו למקום מלא שלווה ונעימות. במהלך התכנון המדוייק הצלחנו להפוך את כל החלל הציבורי לאזור אחד פתוח, בעוד החלל הפרטי לוטש עד הסנטימטר האחרון, להכיל יחידת הורים עם חדר רחצה, שני חדרי ילדים עם חדר רחצה גדול ושירותי אורחים נפרדים. הקו העיצובי שלנו היה נקי ומלא אור בשימוש חומרים טבעיים ואריחים מקוריים שנרכשו בכמה מקומות כדי להגיע לכיוון ואיזון הצבעים הנכון. שמנו דגש גדול על מעבר האור הטבעי בבית ולכן יצרנו קיר זכוכית חלבית בין שני חדרים רטובים. כך גם ניצלנו עיבוי מאולץ סביב עמוד, לצורך אחסון מיטבי משני צידיו. הצלחנו להרוויח את מיקום מכונת הכביסה, על ידי העברתה למרפסת, בתוך ארון חסין הנבנה במיוחד עבורה. התוצאה שהתקבלה היא דירה עם הרבה מקומות אחסון וניצול מקסימלי של הנכס עם הרבה אווריריות ואור.

המשך

 
דירה בתל אביב

דירה למשפחה בת 4 נפשות בגודל 110 מ"ר זכתה לשיפוץ מקיף העונה לצרכיהם. הבריזה הנפלאה של הבית נשמרה על ידי חיבור אורכי בין שני חלונות גדולים והוטמן חימום תת רצפתי תחת האריחים. המחשבה התכנונית היתה עבודה עם לב הבית, שהוא המטבח ואזור חדר המגורים. חדר אורחים ומשחקים תוכנן בכניסה לבית, כאשר הכניסה אליו מתבצעת דרך ארון מעוצב, המלווה את החלל הציבורי. מן העבר השני, תוכנן קיר זכוכית משותף בינו לבין המטבח, הפותח אותו אל החלל ומאפשר צפייה על הילדים המשחקים מן המטבח. המטבח תוכנן כולו כאי ארוך ומרכזי, החודר אל חלל המגורים, ונגלה מן הכניסה אל הבית, בצורת דלפק ישיבה מזמין. כך מתקבל חלל ציבורי פתוח ורחב ידיים, המחבר בין הסלון, פינת האוכל והמטבח, בפרופורציות מלבניות ונקיות. האלמנטים העיצוביים בבית מדגישים אף הם את הקווים האורכיים בתכנון, ויוצרים משחקי מבט מרחביים בין קווים אופקיים לקווים אנכיים. הקו האורכי בא לידי ביטוי בגופי התאורה, בעיצוב הנגרות, בבחירת הגוונים וצביעת הריהוט ההדרגתית ועוד...עם אורלי פלדמן.

המשך

 
 
מגורים במגדל הרויאל ביץ', תל אביב

שיפוץ בדירת יוקרה של תושבי חוץ שביקשו ליצור חדר ארונות מוסתר לחלוטין, היוצא מתוך חדר השינה שלהם ובו ארון מחומם לייבוש וחימום מגבות (כמקובל באנגליה, מולדתם) וקיר זכוכית אטום בגובה מלא, המפריד בינו ובין פינת ההתרגעות באמבטיה. הכל לפי התקנים המדוייקים של הנהלת המגדל.

המשך

 
בית פרטי בראשון לציון

מגרש עם פרופורציות נהדרות, עליו מבנה קטן בן שני חדרים, הופך לבית עם גינה למשפחה מורחבת של ארבעה דורות.
על המגרש היו עצים ותיקים ומבנה ישן בן שני חדרים. הוצאנו היתר הריסה והיתר בנייה, בו בנינו בית תלת מפלסי בצורת האות "ר". כיוון הבית מגן על המבנה מכניסת קרני שמש חזקות והתאמנו את גודלי הפתחים לכיווני השמש, כדי למקסם את האור ולהפחית את הוצאות הקירור והחימום. הקירות עובו גם הם, כדי להסתיר את תריסי הגלילה וכדי להוות מסה טרמית- כלומר להפוך את המבנה למבודד בהרבה ולחסוך בהוצאות חימום וקירור. כניסת הבית הוגבהה מהקרקע כדי להכניס אור ואוויר, באמצעות חצרות אנגליות, לקומת המרתף בה ישנה יחידה מניבה (להשכרה) ויחידת מגורים לדוד מבוגר. בקומת הקרקע יחידת הורים נפרדת, חלל מגורים, מטבח ואכילה מרווחים עם נוף לגינה, ולצידם חדרי שינה ורחצה לילדים. בקומה העליונה יחידת מגורים פרטית לבת, עם בעלה והתינוק- באמצעות מעקה אטום ייצרנו להם גינת גג פרטית לחלוטין. במפלס הקרקע תוכננה פרגולה המצלילה את החלונות הגדולים, הפונים דרומה, ויוצרת פינת ישיבה מוצלת לצד הבריכה והגינה. עם דפנה אלרואי.